latinica  ћирилица
19/06/2019 |  21:31 ⇒ 22:17 | Autor: RTRS

Otvorena izložba radova studenata Akademije i prikazan film "Lica Lafore" (FOTO)

U Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci otvorena je 18. završna izložba radova studenata likovne umjetnosti. Izložene su slike, grafike, crteži, mozaici, fotografije, te radovi iz oblasti grafičkog dizajna.
Izložba, Akademija umjetnosti Banjaluka - Foto: RTRS
Izložba, Akademija umjetnosti BanjalukaFoto: RTRS

Izložbena postavka predstavlja izuzetnu priliku da studenti prvi put javnosti predstave znanje stečeno na prethodnim godinama studija.

Foto: RTRS

Značaj godišnje izložbe je i u tome što studenti već tada stiču određenu publiku i što ta publika ima priliku da valorizuje njihove radove. Kao i svake godine, najbolje studente nagradiće Akademija umjetnosti, ali i druge institucije, a jedna od nagrada je i samostalna izložba.

Foto: RTRS

Ove godine izložba ima humanitarni karakter, jer će sredstva od prodaje reprodukcija slika, grafika i fotografija biti uplaćena za pomoć istraživačkom radu na usavršavanju lijeka za Laforinu bolest. Reprodukcije će se prodavati po simboličnoj početnoj cijeni od pet KM.

Večeras je na platou ispred Filozofskog fakulteta prikazan i dokumentarni film "Lice Lafore", autora Denisa Bojića. Riječ je o filmu koji govori o borbi banjalučke porodice Gajić za pronalazak lijeka za Laforinu bolest.