X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
03/07/2019 |  18:42 ⇒ 04/07/2019 | 08:36 | Izvor: SRNA

Јerinić: Boriti se za što manji priliv migranata

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić rekao je da će se ovaj grad posredstvom republičkih institucija, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, boriti da što manje migranata dođe u njega, te ocijenio da je za probleme u vezi sa migrantskom krizom u BiH "najveći krivac operativni tim na nivou BiH i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehiničkom mandatu Dragan Mektić, koji je na njegovom čelu".
Boris Јerinić - Foto: RTRS
Boris ЈerinićFoto: RTRS

Komentarišući najave da bi migrantski centar mogao biti formiran na teritoriji opštine Doboj-Istok, koja se nalazi na granici Republike Srpske i Federacije BiH, Јerinić je ocijenio da bi to bio problem za grad Doboj.

- Ne znam iz kojih razloga Mektić i njegov tim centre za migrante prvivlače bilo kojem dijelu Republike Srpske, a pogotovo Doboju. Problem je trebalo riješiti na granici i spriječiti da migranti uđu u BiH. Očigledno nemaju odgovor na to. Nesposobni su da to urade i da zatvore naše granice i zato imamo ovaj problem - ocijenio je Јerinić.

Јerinić je rekao da je stav predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović vrlo jasan, a to je da Srpska nema prostora za migrantske centre.

On je dodao da je bio u kolektivnom centru u Bihaću, te da je Doboj određenim sredstvima pomogao ovom gradu.

- Razumijem gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića koji ima taj problem i vidio sam kojih je razmjera - rekao je Јerinić.