latinica  ћирилица
05/07/2019 |  10:20 | Autor: RTRS

U oktobru velika promocija kulturnih i prirodnih bogatstava Srpske i Srbije

U saradnji sa Ambasadom Srbije i Predstavništvom Republike Srpske, Zajednica srpskih klubova u Beču radi na pripremi velike prezenatcije Srbije i Republike Srpske u glavnom gradu Austrije.
Srpski dani u Beču, arhiv (Foto:dunav.at) -
Srpski dani u Beču, arhiv (Foto:dunav.at)

Svečano otvaranje "Srpskih dana u Beču" planirano je za 4. oktobar u prestižnom zdanju Kursalon uz prisustvo zvaničnika Srbije, Republike Srpske i Austrije.

Za bogat kulturno-umjetnički program zaduženi su Atelje 212 iz Beograda, Narodno pozorište Republike Srpske, Banjalučka filharmonija, Opera Novog pozorišta iz Beograda, kao i brojni drugi istaknuti umjetnici iz Srbije i Republike Srpske.

- Od 4. oktobra do 4. novembra organizovaćemo više od deset manifestacija privrednog i kulturnog karaktera - rekao je za Borislav Kapetanović, predsjednik Zajednice srpskih klubova u Beču.

Među brojnim učesnicima, Tokom Dana Srbije i Republike Srpske predstaviće se Novi Sad i Banjaluka, koja će Austrijancima i srpskoj dijaspori u Beču približiti svoju turističku i privrednu ponudu.

Planiran je i zajednički koncert kulturno-umjetničkih društava "Veselin Masleša" iz Banjaluke i "Vila" iz Novog Sada.

Pokrovitelji Dana Srbije i Republike Srpske u Beču su Željka Cvijanović, predsjednica Srpske, Vlada Republike Srpske i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Izvor: banjaluka.net