latinica  ћирилица
05/07/2019 |  10:52 ⇒ 11:13 | Autor: SRNA

Mrkonjić Gradu 150.000 evra za sportsko- rekreativni centar "Luke"

Opština Mrkonjić Grad će iz donacije Vlade Srbije dobiti 150.000 evra, a sredstva će biti utrošena za finansiranje nastavka izgradnje sportsko-rekreativnog centra "Luke", rekao je Srni zamjenik načelnika ove opštine Miroslav Komlenić.
SRC "Luke" Mrkonjić Grad - Foto: Wikipedia
SRC "Luke" Mrkonjić GradFoto: Wikipedia

Komlenić je pojasnio da je ovo druga donacija od Vlade Srbije, te da su u prethodnom periodu dobili 200.000 evra, takođe za izgradnju ovog sportskog kompleksa.

Prema njegovim riječima, gradi se fudbalski teren sa nizom propratnih sadržaja.

Vlada Srbije odobrila je 9,3 miliona evra Republici Srpskoj kao jednokratnu pomoć radi realizacije započetih projekata u okviru mehanizma saradnje na osnovu Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Srpske i Srbije.

Srbija je u okviru mehanizma saradnje Srpskoj do sada odobrila 24,4 miliona evra donatorskih sredstava koja su realizovana putem Ministarstva finansija Republike Srpske.

Donacije su usmjerene za realizaciju kapitalnih projekata, uglavnom u jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj, kao i u jedinicama lokalne samouprave u Federaciji BiH sa većinskim srpskim stanovništvom.

U ponedjeljak, 1. jula, u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci sporazume o finansiranju projekata donatorskim sredstvima Vlade Srbije potpisali su ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović i gradonačelnici i načelnici 42 lokalne samouprave.