latinica  ћирилица
05/07/2019 |  12:04 ⇒ 12:29 | Autor: RTRS

Gradiška: Predstava "Ljubav" odigrana na otvorenoj sceni

Glumci Gradskog pozorišta Gradiška, ovogodišnju pozorišnu sezonu u gradu na Savi, zatvorili su predstavom "Ljubav" koju su, u okviru manifestacije Gradiško ljeto 2019, odigrali na Ljetnoj sceni Zavičajnog muzeja Gradiška.

Predstavu "Ljjubav" glumci Gradskog pozorišta Gradiška prvi put su izveli na otvorenom. Kažu da igra na obali Save u prirodnom ambijentu, predstavi dala potpuno novu dimenziju.

- Bilo je mnogo živopisnije igrati na ovoj sceni nego u zatvorenom prostoru jer možemo čuti zvukobe komaraca i cvrčaka, ljude kako govore, automobile koji prolaze preko mosta... -rekao je glumac Admir Mešić.

Ideja da se što više manifestacija tokom ljeta preseli na ljetnu scenu Zavičajnog muzeja, zanimljiva je i posjetiocima koji su istakli da bi ovakvih predstava trebalo da budi što više.

U pozorištu za narednu sezonu, planiraju mnoge aktivnosti na otvorenom. Draško Vidović, direktor Gradskog pozorišta Gradiška kaže da ne želi još da otkriva planove, ali da su neke prijedloge dali Gradskoj upravi koja ih je u tome podržala.

Predstavu "Ljubav" po tekstu Mareja Šizgala, režirao je Zlatan Vidović, a u predstavi glume Miljka Brđanin, Admir Mešić i Đorđe Јanković.