latinica  ћирилица
05/07/2019 |  12:19 ⇒ 14:24 | Autor: B92

DŽenkins i zvanično ponovo u Zvezdi

Američki košarkaš Čarls DŽenkins se zvanično vratio u Crvenu zvezdu i potpisao dvogodišnji ugovor, saopštio je prvak Srbije i Јadrana.
Čarls DŽenkins (FOTO: www.euroleague.net) -
Čarls DŽenkins (FOTO: www.euroleague.net)

DŽenkins, koji posjeduje i srpski pasoš, treći put u karijeri nosiće crveno-bijeli dres poslije odlaska iz ruskog Himkija.

- Zvezdaši najbolje znaju šta DŽenkins donosi timu. Veliki kvalitet, ogromnu energiju, odličan šut, jaku odbranu, a klub odličnog košarkaša, čovjeka i odanog Zvezdaša koji zna gdje dolazi i šta se od njega očekuje. Svoju želju da se vrati u "svoj" klub još jednom je pokazao tokom pregovora u kojima je učinio mnogo ustupaka, kako bi se vratio u Beograd - navodi se na sajtu kluba.

DŽenkins je juče najavio povratak u Zvezdu objavom na Instagram profilu "Neka pas luta, naći će svoj put kući", uz sliku u dresu beogradskog kluba.

Za Zvezdu je igrao od 2013. do 2015. godine, kao i u sezoni 2016/2017 i odličnim igrama ostavio veliki trag i u tom periodu osvojio dvije titule ABA lige, uz MVP nagradu finala, isto toliko trofeja šampiona Srbije i tri Kupa Radivoja Koraća.

Nastupao je za NBA ligaše Golden Stejt i Filadelfiju, a u Evropi još za milansku Olimpiju.