latinica  ћирилица
05/07/2019 |  14:02 ⇒ 14:10 | Autor: RTRS

Cisco i Prointer predstavili najsavremenija mrežna rješenja (FOTO)

Najsavremenija mrežna rješenjapredstavljena su danas na konferenciji "Cisco Day" koju je u Trebinju organizovala kompanija Prointer ITSS u saradnji sa globalnim IT liderom, kompanijom Cisco.
Cisco i Prointer predstavili najsavremenija mrežna rješenja - Foto: RTRS
Cisco i Prointer predstavili najsavremenija mrežna rješenjaFoto: RTRS

Od njihovog renomiranog stručnjaka Radenka Čitakovića domaći stručnjaci za informacione tehnologije dobili su informacije kako je Catalyst 9.000 portofolio upotpunjen sa platformama nove generacije. Posebno je predstavljen i Cisco DNA centar kao rješenje za automatizaciju i osiguranje u novim bežičnim mrežama.

Cisco i Prointer predstavili najsavremenija mrežna rješenja (Foto: RTRS)

- Svake godine se sve više uređaja povezuje sa bežičnim mrežama i sve se više podataka prenosi, a to znači da se traži da mreža bude brza i sigurna. Takva mreža koja se stalno prilagođava i konstantno je bezbjedna podržana je uz pomoć Cisco Catalyst 9000 switching familije familije - ističu iz ove kompanije.

Aleksandar Vulović u drugom dijelu konferencije predstavio je kako se jednostavnije upravlja softverskim licencama uz Cisco Smart Accounts. Učesnike je upoznao i sa novostima iz svijeta Collaboration tehnologije. Posebno zanimanje izazvale su informacije o telepresence uređajima koji mogu da prepoznaju glasovne komande i reaguju u skladu sa njima, kao i da prepoznaju osobe koje učestvuju na sastanku na osnovu detekcije lica.

Ovim događajem uz podršku partnera Cisco koji je lider na tržištu u ovim segmentima, Prointer domaćim stručnjacima omogućava da dobiju ključne odgovore kako da postojeća mreža podrži najmodernija IT rješenja, kao i kako da efikasno koriste mrežne resurse.

- Ovog puta u Trebinju nastavili smo da na edukativnim konferencijama unapređujemo znanja stručnjaka iz domaćih kompanija i institucija. I to je mali doprinos, ali i važan korak u unapređenju resursa u njihovim IT sektorima - naglašavaju iz Prointera.