latinica  ћирилица
05/07/2019 |  14:14 ⇒ 10/07/2019 | 09:31 | Autor: RTRS

U okiru prijedorskog Kulturnog ljeta i Ša Fest

U okiru prijedorskog Kulturnog ljeta, od 7. do 10. avgusta u Prijedoru će biti održan Ša Fest, memorijalni festival posvećen preminulom muzičaru, slikaru i frontmenu prijedorske grupe Tatu, Daliboru Popoviću Mikši. U prijedorskoj Ljetnoj bašti nastupiće poznata muzička imena iz regiona, a biće organizovana i Ša ulica umjetnosti.
Ša Fest - Foto: RTRS
Ša FestFoto: RTRS

Uspomena na svestranog prijedorskog umjetnika, prerano preminulog Dalibora Popovića Mikšu, živi i kroz Ša Fest, posvećen upravo njemu. Tokom dvije festivalske večeri, 9. i 10. avgusta u prijedorskoj Ljetnoj bašti nastupiće poznata muzička imena iz regiona. 

- Devetog avgusta u Ljetnoj bašti sviraće nam Ajri Ef-Em, Štutgart onlajn, Partibrejkersi, Let 3, Smoke Mardeljano, a za after parti prve večeri festivala pobrinuće se i di-džej Inis. Druge večeri festivala - 10. avgusta, zagrijavanje počinje uz prijedorski bend Sajana, a onda se nastavlja nastupima sjajnih TBF-ovaca, zatim M.O.R.T, Zostera, Vojka, Mikrija Mausa i Bvane, a za after parti druge večeri brinuće se di-džej Fet Vi - navela je portparolka Ša Festa Prijedor, Nataša Kuridža.

U okviru festivala, 7. i 8. avgusta biće organizovana i "Ša ulica umjetnosti". Na tri ulična punkta u programu će učestvovati brojni muzički, likovni i pozorišni umjetnici. Grad Prijedor podržao je Ša Fest.

- Zaista ću dati sve od sebe i ja lično i Turistička organizacija, a i vjerujem i svi ostali da ovaj projekat oživi, da bude samoodrživ i da svake godine bude bolji i bolji sa novim sadržajima - rekla je direktorka Turističke organizacije Grada Prijedora Amira Ganić.

- Festival je iz Ljetne bašte izašao na ulicu sa mnogim kulturnim sadržajima i postaće već ove godine, prema mom mišljenju, najznačajniji program u okviru Prijedorskog kulturnog ljeta - istakao je Zoran Stanić iz prijedorke Gradske uprave.

Cijena dvodnevne ulaznice je 15, a jednodnevne 10 KM. Festivalski prihod namijenjen je, prije svega, Fondu "Dalibor Popović Mikša" i razvoju umjetnosti. 

- Prihod koji ostvarimo od kupovine ulaznice i pića stavićemo u Fond "Dalibor Popović Mikša" i vidjećemo da li će ići u neku sferu stipendija, podrške nekog benda nekog mladog umjetnika i naravno jedan dio novca će ostati za Ša Fest 2020. godine - naglasio je predsjednik Udruženja Ša Fest i član Organizacionog tima, Goran Krivić.

Željeznice Srpske obezbijedile su besplatan prevoz na Ša Fest iz Banjaluke i Novog Grada, kao i povratak posjetilaca kući. Ovogodišnji festival podržali su brojni sponzori, a medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske.