latinica  ћирилица
05/07/2019 |  15:16 ⇒ 15:29 | Autor: RTRS

Opština Šamac uplatila 4.000 KM za Dnevni centar "Podrži me" u K.Mitrovici

Opština Šamac danas je uplatila 4.000 KM za izgradnju Dnevnog cenztra "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici.
Šamac (Foto: opstinasamac.org) -
Šamac (Foto: opstinasamac.org)

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji vodi humanitarnu akciju preko Saveza opština i gradova, institucija, preduzeća i humanih ljudi u Republici Srpskoj za projekat vredan oko 280.000 evra sakupljeno je više od četvrtine ili 70.000 evra. Do sada je svoje donacije uplatilo 17 lokalnih zajednica Republike Srpske.

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji očekuje ovih dana odluku i uplatu Vlade Republike Srpske i obećanje premijera Radovana Viškovića o donaciji obećanu 21.juna na prijemu dece sa Kosova i Metohije, kao čvrsto obećanje grada Doboja, Elektroprivrede Republike Srpske koja je donijela odluku o donaciji i pomoć ostalih lokalnih zajednica Republike Srpske.

Kamen temeljac je položen 26.juna u Kosovskoj Mitrovici i uskoro se planira početak radova.

Dnevni Centar"Podrži me" biće namijenjen za 137 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji člaovima Udruženja roditelja "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici.

"Akciju nastavljamao dok ne izgradimo ovaj Dnevni centar sad kad je srpskom narodu na Kosovu i Metohiji pomoć svih nas neophodna u najtežim vremenima do sada", navode u Odboru.

Donacije se mogu uplatiti na žiro račun Odbora: 5551000034196445, navodi u saopštenju predsjednik Odbora Milorad Arlov.

Izvor: TVmost