latinica  ћирилица
05/07/2019 |  16:43 ⇒ 16:50 | Autor: Nezavisne

Rusi i Česi najtrofejniji na EP u raftingu

Ruski timovi su slavili u sprintu u open konkurenciji na Evropskom prvenstvu u raftingu "Banjaluka - Vrbas 2019", koje je okupilo takmičare iz 11 država.
Ruski rafting tim - Foto: SRNA
Ruski rafting timFoto: SRNA

Najbolji u H2H bili su Česi i Ruskinje, a radovale su se i mlade takmičarke Srbije.

Rusi su u sprintu slavili ispred posade Hrvatske i Češke 2. Tim BiH 1, koji čine rafteri banjalučkog Nektar Dajak kluba, bio je sedmi, a BiH 2, odnosno takmičari zeničke Bosne, deveti od 11 timova.

- Veoma smo zadovoljni rezultatom u sprintu. Pripremali smo se i vrijedno radili da bismo osvojili zlato u sprintu. Zadovoljni smo kako smo veslali, sve je bilo onako kako smo dogovorili pred trku i rezultat nije izostao - rekao je Pavel Grizlov, kapiten reprezentacije Rusije.

U ženskoj konkurenciji Rusija 1 je pobijedila ispred Mađarske 1 i Češke 1. U H2H Češka muška posada 1 je slavila ispred druge posade Češke, a treći su bili Rusi. BiH 1 je izgubila u četvrtfinalu od Češke 2 (zauzeli šesto mjesto), a BiH 2 u prvom krugu takmičenja od kasnijih pobjednika Češke 1. Kod žena Rusija 1 je pobijedila ispred Češke 2 i Češke 1. Takmičarke Srbije (U-23) su osvojile zlatne medalje u sprintu i H2H.

Sutra će biti vožen slalom u kanjonu Tijesno, a u nedjelju, posljednjeg dana EP, spust od Krupe na Vrbasu do Karanovca.

Zbog takmičenja, u subotu od 10 do 16 časova u kanjonu Tijesno biće potpuno obustavljen saobraćaj i preusmjeren na putni pravac Banjaluka - Čađavica - Mrkonjić Grad. Izmjena se neće odnositi na autobuse redovnih linija javnog prigradskog prevoza Banjaluka - Bočac i Banjaluka - Agino Selo, i na vozila hitnih službi.