latinica  ћирилица
05/07/2019 |  18:09 ⇒ 18:11 | Autor: SRNA

Petrovo: Prijem za reprezentativce Srbije u sjedećoj odbojci

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković primio je članove reprezentacije Srbije u sjedećoj odbojci, među kojima je većina igrača iz Republike Srpske, a koji se u Petrovu pripremaju za predstojeće Evropsko prvenstvo u Budimpešti.
Ozren Petković sa reprezentativcima Srbije u sjedećoj odbojci - Foto: SRNA
Ozren Petković sa reprezentativcima Srbije u sjedećoj odbojciFoto: SRNA

Petković je tokom prijema istakao da je za ovu lokalnu zajednicu velika čast da ugosti sportiste, saopšteno je iz opštinske uprave Petrovo.

- Zaista je privilegija i zadovoljstvo imati ove momke na pripremama na svojoj teritoriji. Pretpostavljam da smo bili dobri domaćini prvi put i da su se zato ponovo vratili ovdje, a mi ćemo im ponovo izaći u susret, koliko god je to u našoj moći - rekao je Petković.

Kapiten reprezentacije Stevan Crnobrnja podsjetio je da su drugi put na pripremama u Petrovu.

- Ovdje smo drugi put, jer smo se i za prethodno Evropsko prvenstvo pripremali upravo u Petrovu. Јako smo zadovoljni uslovima koje imamo, a odlično je i gostoprimstvo - rekao je Crnobrnja.

Direktor ove reprezentacije Slobodan Јovandić istakao je da je plan ulazak u četvrtfinale Evropskog prvenstva i naglasio da je i ovaj put izostala značajnija podrška resornih ministarstava Srbije i Republike Srpske.

- Ukoliko nam se otvori prilika da zaigramo i u finalu prvenstva to bi bio izvanredan uspjeh za ovu mladu reprezentaciju, za koju imamo velike planove. Ali, u tome svemu treba da učestvuju i Republika Srpska i Srbija - naglasio je Јovandić.

Јovandić očekuje da će rezultati koje postignu u narednom periodu skrenuti pažnju na ovu kategoriju ljudi koji su sigurno zaslužili da dobiju sva sredstva i uslove da bi ostvarili vrhunske rezultate.

Reprezentacija će u Petrovu boraviti do četvrtka, 11. jula, nakon čega slijedi odlazak na prvenstvo Evrope koje će biti održano u Budimpešti od 15. do 21. jula.

Reprezentacije Srbije takmičiće se u grupi sa Mađarskom, Ukrajinom, Njemačkom, Litvanijom i Latvijom.