latinica  ћирилица
05/07/2019 |  20:22 ⇒ 20:39 | Autor: SRNA

Odbojkaši Srbije na pripremama na Palama

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije stigla je na Pale, gdje će boraviti do 15. jula u okviru priprema za turnir "C" grupe interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2020. godine.
Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije, Pale - Foto: SRNA
Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije, PaleFoto: SRNA

Odbojkaši Srbije kvalifikacije će odigrati od 9. do 11. avgusta u Bariju u Italiji.

Selektor reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da im je plan da tokom boravka na Palama naprave bazu priprema koja će im poslije trebati za kvalifikacioni turnir i za Evropsko prvenstvo.

- Važno je napraviti tu bazu u fizičkom i tehničkom smislu koja će im pomoći da iznesu sve što je najvažnije. Ovde je lepo, ljudi nas srdačno dočekuju, a uslovi su odlični - od terena, hotela, rekvizita i pružaju sve što nam treba. To je primarni motiv našeg dolaska - istakao je Grbić.

Reprezentativac Srbije Marko Podraščanin izrazio je zadovoljstvo što već treći put borave na Palama, ističući da je gostoprimstvo na visokom nivou.

Direktor Kulturno-sportskog centra "Pale" Miroslav Simović rekao je da su ponosni što su na Pale stigle muška i ženska odbojkaška reprezentacija Srbije.

Simović je naglasio da su im obezbijedili maksimalne uslove u dvorani "Peki" i izrazi nadu da će biti nastavljen kontinuitet njihovih dolazaka.

Seniorska reprezentacija Srbije treniraće u Sportsko-poslovnom centru "Peki", gdje će se pripremati i za Evropsko prvenstvo koje će biti održano od 12. do 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj.

Na dosadašnjih 29 šampionata Evrope, odbojkaši Srbije su učestvovali na 25 i osvojili 10 medalja i to dvije zlatne, jednu srebrenu i sedam bronzanih.

Od kada se Srbija osamostalila 2006. godine, na evropskim prvenstvima osvojene su jedna zlatna i tri bronzane medalje.