latinica  ћирилица
29/07/2019 |  15:57 ⇒ 20:14 | Autor: RTRS

Za potrebe MUP-a Srpske stižu tri helikoptera

Raspisan je tender za nabavku tri helikoptera, za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a otvaranje ponuda planirano je za 9. septembar, potvrđeno je za RTRS.
Helikopter (Foto:  Sputnik / Radoje Pantović) -
Helikopter (Foto: Sputnik / Radoje Pantović)

Na sajtu MUP-a Republike Srpske objavljena je Odluka o izmjenama i dopunama plana nabavki za 2019. godinu, gdje su navedene i pojedinosti u vezi sa kupovinom tri helikoptera.

Navodi se da je procijenjena vrijednost, bez PDV-a, 42.163.000 KM, te da je okvirni period zaključenja ugovora treći kvartal ove godine.

Sredstva su obezbijeđena odlukom Vlade Republike Srpske.

MUP Srpske ulaže velika sredstva u opremanje, a u okviru toga uskoro bi trebalo da stignu i dva oklopna vozila Despot, koje proizvodi Tehnički remont Bratunac.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je ranije da će nakon isporuke prva dva vozila Despot, biti sklopljen ugovor MUP-a i TRB o isporuci još vozila koja će koristiti pripadnici MUP-a.

Generalni direktor preduzeća TRB Slavenko Ristić istakao je ranije da je ocijenjeno da Despot ulazi u sam vrh multifunkcionalnih borbenih vozila.