X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
10/08/2019 |  09:28 ⇒ 15:14 | Izvor: RTRS

Pobjednik Dana pozorišta "Malo blago" banjalučkog Јazavca

Nakon pet dana i sedam pozorišnih predstava, u Mrkonjić Gradu je spuštena zavjesa na 11. Dane pozorišta, koji su održani pod sloganom - Kultura pamćenja.

Po ocjeni publike, najbolja predstava je "Malo blago" banjalučkog Gradskog pozorišta Јazavac. 

U konkurenciji su bile i predstave "Krivica" kolašinskog Korifej teatra, "Ko je ovde idiot" teatra Јugoart iz Beograda i "Porodične priče" Nezavisne produkcije Banjaluka/Beograd.

Glumica Slađana Zrnić je u ime pozorišta Јazavac, zahvalila mrkonjićkoj publici koja im je dala najvišu ocjenu i čestitala organizatorima na ovom pozorišnom festivalu, koji je bio veoma posjećen.

Zrnićeva, koja u pobjedničkoj predstavi igra sa Natašom Ivančević i Natašom Perić, rekla je da je predstava nastala po tekstu Elena Marfija, u režiji Slađane Kilibarde.

Јedanaesti Dani pozorišta zatvoreni su sinoć predstavom "Priča koja luta svijetom", koju je odigrala glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Radenka Ševa u pratećem programu festivala "Kultura pamćenja". Odigrana je i predstva "Nada" Dramske grupe Medicinske škole iz Doboja.

Direktor Festivala Dubravka Nikolić izrazila je zadovoljstvo kako je protekao festival, te naglasila da je publika dobro prihvatila predstave.