X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
03/10/2019 |  14:00 ⇒ 19:59 | Izvor: SRNA

Sjednica Savjeta ministara opet nije održana

Zbog odsustva šest ministara u tehničkom mandatu, sjednica Savjeta ministara, koja je trebalo da bude održana danas u Sarajevu, prekinuta je ubrzo nakon što je počela. Nova telefonska sjednica zakazana je za popodne.
Savjet ministara - Foto: klix.ba
Savjet ministaraFoto: klix.ba

- Na telefonskoj sjednici trebalo bi da bude razmatrana odluka o privremenom finansiranju institucija BiH do kraja godine - rekao je novinarima predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić.

Prema njegovim riječima, datum održavanja 178. redovne sjednice biće naknadno utvrđen.

- Neću da spekulišem o razlozima i činjenicama zbog kojih danas šest ministara nije prisustvovalo sjednici. Mogu reći samo da se neki od razloga koje sam dobio od njih u pisanoj formi odnose na smrtni slučaj u porodici, bolest, objektivne okolnosti - rekao je Zvizdić.

On je naveo da su danas prisutni čalnovi Savjeta ministara u tehničkom mandatu /Mirko Šarović, Igor Crnadak i on/ dali saglasnost na odluku o privremenom finansiranju.

Sjednici nisu prisustvovali ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom manadatu Dragan Mektić, ministar odbrane Marina Pendeš, ministar civilnih poslova Adil Osmanović, ministar finanisja i trezora Vjekoslav Bevanda, ministar pravde Јosip Gribiša i zamjenik ministra transporta i komunikacija Saša Dalipagić.