latinica  ћирилица
11/12/2019 |  17:43 ⇒ 19:54 | Autor: RTRS

Doboj: Uručeni ključevi stanova mladim bračnim parovima

Prvih devet mladih bračnih parova iz Doboja dobilo je ključeve stanova, koje će sufinasirati grad. Ključeve su im uručili srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, gradonačelnik Boris Јerinić i poslanik u Predstavničkom domu BiH Obren Petrović. Grad namjerava da dodijeli 100 stanova mladim bračnim parovima, koji u Doboju i Srpskoj vide svoju budućnost.

Ključeve stanova dobilo je devet mladih bračnih parova, koji su se javili na prvi javni poziv grada Doboja. Stanovi su novi, raspoređeni su u jednom od ovih stambenih blokova i odmah useljivi.

U toku je i drugi javni poziv grada na koji mogu da apliciraju bračni parovi koji su se vjenčali nakon 11. septembra, kada je na snagu stupila odluka Skupštine grada da sufinansiranjem kupovine stanova pomognu mladima da ostanu ovdje.

Ovakva prilika se ne propušta, kažu mladi bračni parovi. Među njima su Јelena i Dragan Marjanović. Danas su dobili ključeve stana, a uskoro će i prinovu. Njima će grad da finansira 70 odsto stana, a ostalo će oni.

- Želim ovim putem da se zahvalimo svima koji su učestvovali u ovom projektu i isto tako mislimo da je ovo jedna od najljepših stvari koja se desila u Srpskoj - ističe Јelena.

I mladi bračni par Bojana i Davor Blesić u ovome vide svoju šansu.

- Ovom akcijom grad Doboj poslao je jasnu poruku svim mladim ljudima da ne treba da napuštaju svoj grad i svoju državu. Evo mi smo jedni od njih - rekao je Davor.

Član Predsjedništva Milorad Dodik je istakao da je ovo odlična akcija grada Doboja koja će biti nadograđena.

- Zahvalan sam Јereniću, Petroviću i gradu Doboju koji su ovu ideju prihvatili - rekao je Dodik.

On je izrazio uvjerenje da će veoma brzo i ostali mladi bračni parovi dobiti ključeve stanova.

- Nastojaćemo da osmislimo još neke stvari i nastavićemo realizaciju projekata koji su dio pronatalitetne politike. Ovo treba biti trajna akcija u Doboju, ali i u ostalim lokalnim zajednicama - rekao je Dodik.

Boris Јerinić, gradonačelnik Doboja, izjavio je da je Skupština grada Doboja donijela odluku da mladim bračnim parovima uruči ukupno 100 stanova, te da će Doboj nastaviti sa realizacijom projekta subvencionisanja stanova za mlade bračne parove.

On je zahvalio Dodiku, predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović i institucijama Srpske za podršku u realizaciji ovog projekta.

Dodik je prije uručenja ključeva posjetio je medžlis IVZ u Doboju, koja za svoje potrebe gradi novu zgradu. Razgovarao je sa glavnim imamom Bajrom Džafićem.