latinica  ћирилица
26/03/2020 |  09:26 | Autor: SRNA

Elektrokrajina: Kupci sami da očitaju potrošnju struje

Elektrokrajina je pozvala kupce električne energije da na kraju ovog mjeseca sami očitaju potrošnju i dostave im podatke putem besplatne info-linije na broj 0800 50 116 ili elektronskom poštom na adresu callcentar@elektrokrajina.com.
Struja - Foto: RTRS
StrujaFoto: RTRS

- Za mjerna mjesta za koja kupci ne dostave podatke biće primjenjivan mehanizam izračunavanja potrošnje na osnovu utrošene električne energije iz odgovarajućeg perioda u prethodnoj godini - rekao je portparol Elektrokrajine Predrag Klincov.

Prema njegovim riječima, konačna količina isporučene električne energije biće utvrđena nakon sticanja uslova za pristup mjernom mjestu.

- Na taj način će sva neslaganja biti korigovana u narednom periodu kako kupci ne bi bili oštećeni - pojasnio je Klincov.

On je dodao da je Elektrokrajina, poštujući odluke i preporuke Vlade Republike Srpske i uprave Elektroprivrede u borbi protiv širenja virusa korona, usvojila mjere radi smanjenja neposrednih kontakata sa kupcima električne energije.

- U skladu s tim, poslovi u vezi sa potrošnjom električne energije za mart biće izvršeni u redovnom periodu od 29. marta do 3. aprila - rekao je Klincov.