X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
31/03/2020 |  18:50 ⇒ 19:34 | Izvor: RTRS

MSU: Virtuelna šetnja kroz postavku izložbe "Story lines"

U nemogućnosti da posjetiocima predstavi sadržaje, Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske pokrenuo je digitalnu kampanju putem koje će predstaviti aktuelnu izložbu, ali i brojne druge digitalne sadržaje.

Svjesni činjenice da se današnja komunikacija najviše odvija na društvenim mrežama i digitalnim platformama, MSU Srpske će koristiti svoju Fejsbuk i Instagram stranicu kao medij za promociju aktivnosti ove ustanove, ali i savremene umjetnosti, navode iz Muzeja.

- Prateći preporuke Internacionalnog komiteta muzeja, koji je pokrenuo akciju pod nazivom #Museumsandchill usmjerenu na korištenje društvenih medija za promociju muzejskih aktivnosti koje dopiru do publike kod kuće, pokušaćemo kao i mnogi drugi regionalni i svjetski muzeji u narednom periodu da putem raznovrsnog digitalnog sadržaja pomognemo ljudima da se opuste i uklone stres izazvan izolacijom - saopšteno je iz Muzeja savremene umjetnosti.

Iz Muzeja navode da je kampanja  usmjerena na aktuelnu izložbu "Story lines" umjetničkog para "diSTRUKTURA" koji dolazi iz Beograda, a koji se proteklih godina na regionalnoj umjetničkoj sceni ističu svojim neobičnim postavkama i multimedijalnim projektima.

Izložba će biti predstavljena putem video materijala sa akcentom na multimedijalni projekat "We are living in a beutiful wOURld", koji je nastao 2007. godine kao svojevrsna digitalna arhiva intimnih priča o ljudima koji su iz političkih, ekonomskih, socijalnih i mnogih drugih razloga migrirali i nastavili život u drugim gradovima Evrope.

Iz MSU navode da će, osim aktuelne postavke, u narednom periodu predstaviti i brojne druge digitalne sadržaje iz arhive Muzeja, ali i nastojati da ostanu "umrežani" sa brojnim partnerima, saradnicima i umjetnicima tako što će dijeliti i podržavati digitalne sadržaje, zanimljivosti, preporuke, tekstove i video materijale.