latinica  ћирилица
24/04/2020 |  11:03 ⇒ 13:41 | Autor: ATV

Virusom korona zaražen generalni direktor RiTE Gacko

Virusom korona zaražen je Miodrag Šešlija, generalni direktor RiTE Gacko, a uprava je u izolaciji, potvrdio je za ATV Luka Petrović, generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske.
RiTE Gacko - Foto: RTRS
RiTE GackoFoto: RTRS

- Sada je i generalni direktor RiTE Gacko zaražen virusom korona i uprava je takođe u izolaciji, ali na radnim mjestima i sve funkcioniše - kaže Petrović.

Kako ATV saznaje, zaražen je i Šešlijin vozač, te blagajnik tog preduzeća.

- Ne može Elektroprivreda dati malo ili više energije. Elektroprivreda mora raditi i bila kriza velika ili mala sistem mora da funkcioniše. Ne možemo ni bez radnika, ni bez uglja, ni bez montera, ni bez portira jer sistem mora bezbjednosno biti sačuvan - rekao je on i dodao:

- Unutar saveza sedam opština Istočne Hercegovine održali smo više sastanaka. Prvi sastanak je bio veoma radikalan. Tada mnogi nisu vjerovali da će virus imati ekonomske i privatne uticaje, da će ući u zdravstveni sistem. Međutim, svaki sastanak kako dolazi svjesni smo da virus sve više ulazi u narod. Nije više samo u porodici.

Petrović je poručio da je važna prevencija i poštovanje mjera koje stručnjaci preporuče.

- To smo uspješno radili, nije bilo moguće biti pusto ostrvo i da se ne pojavi nijedan slučaj. Ovdje je situacija sada pod kontrolom, poznati su klasteri. I ono što je bitno u Hercegovini, ne može se novi klaster roditi, može doći samo sa strane - naveo je on.