latinica  ћирилица
06/10/2020 |  11:01 ⇒ 11:05 | Autor: SRNA

Višković: Srpska ponosna na svoju policiju i MUP (FOTO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je posao policajca ogledalo svake zemlje, te da je Republika Srpska ponosna na svoju policiju i Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Promocija kadeta Јedinice za policijsku obuku - Foto: RTRS
Promocija kadeta Јedinice za policijsku obukuFoto: RTRS

- Kako vi budete radili takva će nam biti i budućnost. Naša policija je svoj odnos prema ovoj veoma zahtjevnoj i teškoj profesiji pokazala i u vrijeme pandemije kada su iskazali hrabrost, požrtvovanost i privrženost Republici Srpskoj - rekao je Višković u obraćanju kadetima 21. klase Јedinice za policijsku obuku - Policijske akademije i sedme klase Specijalne antiterorističke jedinice koja je promovisana danas u Banjaluci.

On je istakao da će Vlada Srpske učiniti sve da pomogne pripadnicima MUP-a, a od njih se očekuje da zaštite građane, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost, i da čuvaju Republiku.

- Vi ste jedna od najbrojnijih generacija u proteklih 21 godinu koliko postoji institucija za obrazovanja policajaca Srpske. Republika Srpska je učinila sve da obezbijedi uslove za vaše obrazovanje i usavršavanje. Danas smo ponosni što smo ovdje zajedno sa vama jer smo stvorili uslove za vas koji su u rangu najmoćnijih država i policija - istakao je Višković.

On je naveo da je samo od 2015. godine do danas u opremanje, nabavku naoružanja i opreme za MUP Srpske, Vlada obezbijedila 130 miliona KM.