latinica  ћирилица
06/10/2020 |  12:01 ⇒ 19:34 | Autor: SRNA

Zaposlenje za policijske kadete odmah nakon školovanja (FOTO/VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da policijski kadeti u Republici Srpskoj nakon uspješnog školovanja danas odmah dobijaju zaposlenje u policijskim stanicama širom Srpske, što u ranijem periodu nije bio slučaj.
Promocija kadeta Јedinice za policijsku obuku - Foto: RTRS
Promocija kadeta Јedinice za policijsku obukuFoto: RTRS

Dodik je naglasio da je to jedna od važnih stvari koje su postignute posljednjih godina, te da je važno da se policija obnavlja novim kadrom.

- Veliko je zadovoljstvo i čast da smo promovisali 21. klasu kadeta policajaca koji već danas odlaze u policijske stanice širom Republike Srpske. Mnogo mladih smo primili posljednjih mjeseci i godina u policiju i primaćemo ih još - rekao je Dodik novinarima na svečanosti promocije 325 kadeta u Centru za obuku u Zalužanima.

On je napomenuo da institucije Srpske ulažu u opremanje kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/, što potvrđuje namjeru da policija bude osposobljena na najbolji mogući način.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da se opredjeljenost institucija Srpske u jačanje bezbjednosnih kapaciteta Republike ogleda kroz konstantno primanje novog kadra u MUP-u, opremanje policije, renoviranje policijskih stanica, otvaranje Centra za obuku i slično.

      View this post on Instagram

Na ovaj događaj se uvijek rado odazovem. Ovo je veliki dan za ove mlade ljude, buduće policijske službenike, njihove porodice, kao i za Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske. Promocija 325 kadeta 21. klase Policijske akademije i sedme klase kadeta za Specijalnu antiterorističku jedinicu.

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic) on Oct 6, 2020 at 2:56am PDT

Dodala je da će to sve doprinijeti da Republika bude jača i stabilnija, da bezbjednost bude na višem nivou, a u okviru toga i zaštiti imovine i građana i ustavnog poretka Republike.

- Činjenica da ovi ljudi nose uniformu sa oznakama Republike Srpske čine i njima i nama posebnu čast i na taj način razvijaju i dalje taj odnos koji postoji od postanka Republike Srpske, od vremena kada je stvarana, odbrane tokom rata, razvoja nakon rata do današnjeg dana, a to je da definitivno postoji jedinstvo između naroda i policije, zato to i jeste narodna policija - rekla je Cvijanović.

Ona je čestitala kadetima i poručila da su ponos svojih roditelja, ali i institucija Republike Srpske, jer svaki građanin Srpske računa na podršku pripadnika MUP-a.