latinica  ћирилица
04/11/2020 |  13:09 ⇒ 13:14 | Autor: SRNA

Ujić: Reagovali smo i izmještali migrante iz objekta u Stupu

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić rekao je Srni da je ova služba u više navrata reagovala na prijave stanovnika i izmještala ilegalne migrante iz privatnog objekta u sarajevskom naselju Stup u opštini Ilidža, gdje su bili nelegalno smješteni i pravili nerede.
Slobodan Ujić - Foto: SRNA
Slobodan UjićFoto: SRNA

- Izlazili smo na teren desetak puta i vlasniku tog objekta izrekli više kazni u iznosu od oko 5.000 KM - rekao je Ujić i dodao da su taj objekat u više navrata ispraznili.

On kaže da je reagovala i kantonalna policija.

- Smatram da bi u ovom slučaju trebalo da reaguju i drugi inspekcijski organi osim policije, jer je nedopustivo da neko iznajmljuje objekte ukoliko nema dozvolu za to - rekao je Ujić.

Grupa građana iz naselja Stup u opštini Ilidža uputila je javni poziv za pomoć jer im je, kako kažu, zbog migranata ugrožena bezbjednost i trpe torturu već duže od godinu dana, ističući da, zbog nemara nadležnih, žive u strahu.

U saopštenju, koje su dostavili Srni, stanari navode da su izloženi svakodnevnom uznemiravanju, zabrani slobodnog kretanja i strahu zbog sve većeg prisustva migranata i drugih sumnjivih lica koji se okupljaju i borave u privatnom objektu prekoputa njihove zgrade u Ulici Munira Gavrankapetenovića 108.

Oni navode da su se, uprkos brojnim apelima za pomoć, svi koji su nadležni za rješavanje nelegalnog smještaja migranata oglušili o njihove molbe.