latinica  ћирилица
07/02/2021 |  15:47 | Autor: SRNA

Prijedor: Tržište nekretnina stabilno, kao i cijene

Tržište nekretnina u Prijedoru je stabilno, pada cijena nema, a potražnja za stanovima manje kvadrature i dalje je velika, rekao je Srni Dragan Gruban iz prijedorske Agencije za nekretnine "Agent eneks".
Stanovi - Foto: RTRS
StanoviFoto: RTRS

- To su stanovi od 30 do 50 kvadratnih metara čija je cijena viša u odnosu na velike stanove. Cijena stanova zavisi od spratnosti, stanja stana i potrebnih ulaganja, lokacije koja je presudna u kupovini, a koštaju od 1.200 do 1.450 KM dok nova gardnja ide od 1.600 do 1.800 KM - precizirao je Gruban.

On je naveo da se stanovi u novoj gradnji rasprodaju u fazi izgradnje, jer su prilagođeni potrebama kupaca, prostor odlično iskorišten, a prije svega to su zgrade u centru.

- Prodaja kuća godinama slabije, iziskuju veća ulaganja i održavanje, pa se mnogi odlučuju na prodaju i kupovinu stana -  istakao je Gruban.

On je naveo da su kuće najčešće tražene u naseljima Urije, Gašića Naselje, Kokin Grad sa cijenama od 50.000 KM do 90.000 KM.

Gruban je dodao i da je smanjena potražnja za kupovinom zemljišta.

- Većinom se radi o potražnji placeva za izgradnju porodičnih kuća u gradskim naseljima i situacija izazvana korona virusom zainteresovala je kupce za izgradnju vikendica uz rijeku Sanu, kao i u vikend naseljima prema Kozari. To su naselja udaljena od grada petnaestak minuta vožnje - rekao je Gruban.