latinica  ћирилица
04/05/2021 |  15:42 ⇒ 17:36 | Autor: SRNA

Uskoro vakcinacija novinara, snimatelja i fotoreportera

Uskoro će početi vakcinacija novinara, snimatelja i fotoreportera protiv kovida 19 u organizaciji Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Udruženja novinara Srpske, saopšteno je iz ovog udruženja.
Snimatelji i novinari - Foto: RTRS
Snimatelji i novinariFoto: RTRS

Uslov za vakcinaciju je prebivalište u Republici Srpskoj, a ovo pravo ostvaruju novinari, snimatelji i fotoreporteri bez obzira na to da li su članovi ovog udruženja, navedeno je u saopštenju.

Medijske kuće treba da do ponedjeljka, 10. maja, dostave spisak radnika koji ispunjavaju uslove i žele da se vakcinišu na adresu elektronske pošte Udruženja udruzenjenovinara.rs@gmail.com.

Uz ime, prezime, rubriku novinar/snimatelj/fotoreporter i kontakt telefon neophodno je upisati prvi izbor i zamjensku opciju vakcina dostupnih u Republici Srpskoj, za koju bi se kolege opredijelile, navodi se u saopštenju.

- Nakon što nadležni u Institutu analiziraju spisak, saopštićemo praktične detalje vakcinacije naše grupe uvrštene u prioritetne za zaštitu u Srpskoj - dodaje se u saopštenju Udruženja novinara Republike Srpske.