Mtel baner
latinica  ћирилица
10/05/2021 |  14:48 ⇒ 19:46 | Autor: RTRS

Serija Јužni vetar na RTRS (radnim danom od 20.15)

Seriju Јužni vetar gledajte na RTRS svakog radnog dana od ponedjeljka do petka.

Seriju možete pratiti u terminu od 20.15 časova.

Јužni vetar prikazuje savremeni Beograd kroz vizuru jednog određenog dijela njegovog stanovništva. Riječ je o polusvijetu, članovima tzv. "podzemlja" koji pričaju jednu, prije svega, realnu priču o seriji neuspjeha "malog" čovjeka u surovom okruženju.

To je, kažu, poučna priča upućena mladima u Srbiji, ispričana kroz isprepletane sudbine njihovih vršnjaka i svih onih koji su u želji za boljim životom napravili pogrešan izbor.

Radnja serije počinje tamo gdej se prvi dio filma završava, odnosno prati život mladog kriminalca Petra Maraša iza rešetaka. Nakon što mu je kazna iznenada skraćena, Petar Maraš izlazi iz zatvora, ali da se umjesto ponovo priključi Caru i njegovoj ekipi, on započinje privatan biznis preprodaje polovnih automobila.

Prihvativši ovaj Marašev potez kao hir koji će se vrlo brzo okončati, Car svoju pažnju fokusira na dogovor sa Dimitrom koji, uz Stuparevu tj. podršku Crvenog, započinje novi posao sa bolivijskim narko klanom čiji će kokain avionom dopremiti u Srbiju gdje bi, po ustaljenoj šemi, za njegov nesmetan transport ka zapadnoj Evropi, trebalo da se pobrine sam Car. Posao koji je, sam po sebi vrlo rizičan, postaje još opasniji kada za njega sazna i crnogorski klan koji je, pod vođstvom Vaja, do tog trenutka vodio glavnu riječ kad je reč o tržištu kokaina.