latinica  ћирилица
17/07/2021 |  19:15 ⇒ 18/07/2021 | 12:54 | Autor: RTRS

Masovna imunizacija u Srpskoj; I danas vakcinacija bez zakazivanja (VIDEO)

Masovna vakcinacija, bez zakazivanja, danas u Banjaluci, Prijedoru i Doboju.
Vakcinacija - Foto: RTRS
VakcinacijaFoto: RTRS

Uz vakcinisanje prvom dozom, redovno se vrši i revakcinacija širom Srpske, što će biti nastavljeno i u narednom peridu. U Domovima zdravlja, očekuju veće doze vakcine. Podsjećamo, u Srpsku je stigao i novi kontigent od 25 hiljada druge doze Sputnjika, za revakcinaciju.

Do danas, obje doze vakcine primilo je 16 hiljada Banjalučana, dok je oko 10 hiljada, već primilo prvu dozu. Samo danas, aktivno je bilo 13 timova na banjalučkom velesajmu, gdje je planirana vakcinacija 800 lica.

 Na banjalučkom velesajmu, može se vakcinisati do dvije hiljade građana dnevno. Očekuju još veću isporuku vakcina.

Nevena Todorović direktor Doma zdravlja Banja Luka ističe da će se sada prijave putem timova porodične medicine i putem SMS servisa obustaviti, obzirom da će najverovatnije od srijede, a sigurno od četvrtka biti vrata otvorena za sve građane i neće biti potrebe za prijavljivanjem.

Masovna vakcinacija u Prijedoru je nastavljena. Danas je bila dostupna Astra zeneka. Po svoju prvu dozu, došla je i jedna od najstarijih Prijedorčanki, devedesetpetogodišnja Mara Stakić.

Revakcinacija ali i masovna vakcinacija, u gradu na Sani biće nastavljena i u narednom periodu.

Dijana Đerić pomoćnik direktora za medicinska pitanja Doma zdravlja Prijedor kaže da će se 19. 20. i 22. jula u periodu od 8 do 14 časova vršiti revakcinacija kineskom Sinofarm vakcinom a u drugoj smjeni će biti isto kineska Sinofarm vakcina ali samo prva doza do 19. Ovom prilikom pozivam sve građane.

Ni Doboj danas nije odmarao. Prvu dozu primilo je oko 1000 građana. I trećeg dana, zainteresovanost ne prestaje.

 Nadležni pozivaju građane koji su vakcinisani van Srpske da to prijave svojim porodičnim ljekarima. To je do sada uradilo oko 500 građana Banjaluke.