latinica  ћирилица
22/07/2021 |  10:48 ⇒ 13:44 | Autor: RTRS

Građani vakcinisanjem pomažu privredu (VIDEO)

U preduzeću Krajina Klas u Banjaluci vakcinisano je 150 zaposlenih u sektoru prehrambene industrije i ugostiteljstva. Istaknuto je da vakcinacijom protiv virusa korona građani pomažu i privredi .
Vakcinisanje radnika Krajina Klasa - Foto: RTRS
Vakcinisanje radnika Krajina KlasaFoto: RTRS

Do sada je vakcinisano 35 odsto zaposlenih u preduzeću Krajina Klas. U proizvodni pogoni Јagoda Ćorić ulazi sa 40 kolega. Zaštititi druge i sebe, kaže, svakodnevni je napor.

- U pogonu svaki dan sa 40 ljudi u prosjeku, znači nam bar da ovu masku više ne nosimo, ali i zbog porodice, svi imamo nekog starijeg koga treba da sačuvamo - rekla je Ćorićeva.

Očekuje se da vakcinacija radnika, njih 600, spriječi osjetne ekonomske gubitke koje je preduzeće imalo tokom pandemije.

- Ova vakcinacija će uticati i na poboljšanje ekonomske situacije u firmi jer će dovesti do smanjenja bolovanja - smatra Saša Trivić vlasnik kompanije Krajina Klas.

Vakcinacija je jedino oružje protiv najavljenog četvrtog talasa virusa korona, kažu u Udruženju Horeka. To znači sačuvana radna mjesta u ugostiteljstvu.

- Savjetujemo svim radnicima da nam je potrebno što više vakcinisanih da bi što bezbolnije dočekali četvrti talas koji se najavljuje - istakao je Goran Kurtinović član Upravnog odbora Udruženja Horeka.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić iskoristio je priliku i još jednom
pozovao radnike u prehrambenoj industriji i polj oprivredne proizvođače da se vakcinišu.

- Imamo dovoljno vakcina, mogu da biraju, potrebno je samo da se prijave u lokalni Dom zdravlja i iskoriste svoje pravo - dodao je on.

Vakcinacijom građani pomažu privredu i sprečavaju da ponovo dođe do zatvaranja, naglasila je ministarka trgovine i turizma Suzana Gašić.

- Turizam je grana koja vjerujem da će se oporaviti. Na nama je da vakcinacijom doprinesemo sigurnom okruženju jer kada budemo obilježeni kao sigurna destinacija turisti će poželjeti da dođu u Srpsku - navela je ona.

Gašićeva poziva zaposlene u ugostiteljstvu i turizmu da se prijave na vakcinaciju putem Unije udruženja poslodavaca i Privredne komore Republike Srpske.