latinica  ћирилица
10/08/2021 |  11:13 ⇒ 11:15 | Autor: RTRS

Počela obuka za 1.500 nastavnika za primjenu STEAM laboratorija

Na Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjaluci danas je počela obuka nastavnika srednjih škola iz predmeta iz STEAM oblasti.
Počela obuka za 1.500 nastavnika za primjenu STEAM laboratorija (Foto: Ministarstvo obrazovanja) -
Počela obuka za 1.500 nastavnika za primjenu STEAM laboratorija (Foto: Ministarstvo obrazovanja)

Naime, pedeset srednjih škola u Republici Srpskoj opremljeno je sa STEAM laboratorijama u okviru projekta “Tabla“ koji Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske realizuje u saradnji sa organizacijom “Spasimo djecu“, te uz podršku Agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Tokom maja i juna su održane obuke za oko 85 nastavnika – master edukatora mentora koji će narednih dana obučavati oko 1.500 nastavnika iz 50 srednjih škola.

Obuke za nastavnike su organizovane regionalno i biće završene u naredne dvije sedmice kako bi nastavnici bili obučeni za upotrebu STEAM laboratorija do početka nove školske godine.

Ministarka Natalija Trivić, koja je danas prisustvovala zvaničnom početku replikacione obuke, poručila je da će STEAM oprema omogućiti kvalitetniju nastavu iz predmeta iz matematike, inženjerstva, umjetnosti i tehnologije i doprinijeti modernizaciji nastavnog procesa, učiniti čas zanimljivijim i omogućiti učenicima lakše usvajanje znanja i vještina.

Obuku organizuje Republički pedagoški zavod Repunlike Srpske.