latinica  ћирилица
13/09/2021 |  15:45 ⇒ 19:50 | Autor: RTRS

Mjere u Srpskoj produžene do 27. septembra, građani pozvani na vakcinaciju

Republički štab za vanredne situacije donio je danas Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj, kojim je dosadašnje mjere produžio do 27. septembra 2021. godine.
Republički štab - Foto: RTRS
Republički štabFoto: RTRS

Republički štab za vanredne situacije danas je prihvatio i Informaciju o raspodjeli 25.000 doza druge komponente Sputnjik vakcine protiv virusa korona, te zadužio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu vakcina zdravstvenim ustanovama širom Republike Srpske.

- Republički štab poziva sve građane, ukoliko se nisu vakcinisali, da to učine što prije - navodi se u saopštenju.

      View this post on Instagram

A post shared by MUP Republike Srpske (@mup.srpske)

Vakcinacija u Republici Srpskoj odvija se bez zastoja, a obezbijeđen je dovoljan broj vakcina protiv virusa korona, različitih proizvođača, za građane.

Republički štab za vanredne situacije naložio je Ministarstvu unutrašnjih poslova i Inspektoratu da intenziviraju kontrolu sprovođenja mjera zaštite od virusa korona.

I dalje se zabranjuje okupljanje u grupama većim od 120 osoba, sva privatna okupljanja koja se ne održavaju na javnom mjestu u grupama većim od 70 osoba.

Takođe se ograničava radno vrijeme u periodu od šest do 24 časa svim ugostiteljskim objektima za hranu i piće i priređivačima igara na sreću.

Noćni klubovi i dalje mogu da rade do dva časa iza ponoći.

Kompletan tekst zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, donesenih na na današnjoj sjednici možete pogledati OVDЈE.