latinica  ћирилица
22/09/2021 |  10:58 ⇒ 17:56 | Autor: RTRS

Otvorena "Krajiška kuća" u Trebinju

U Trebinju je danas otvorena "Krajiška kuća", u kojoj se nalazi 500 autentičnih proizvoda iz Krajine, odnosno Banjaluke i okoline. Objekat su otvorili gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela iz Banjaluke Draško Ilić i direktor Agrarnog fonda Trebinje Veselin Dutina.
Trebinje - otvorena "Krajiška kuća" - Foto: SRNA
Trebinje - otvorena "Krajiška kuća"Foto: SRNA

Oko 500 različitih domaćih proizvoda, krajiške regije, naći će se na policama novootvorenog objekta u centru grada.

Na radost ljubitelja domaćih proizvoda, od sada krajiške delicije mogu kupiti i u Trebinju. Na policama sve domaće, ono što proizvedu i prerađuju proizvođači u Krajini, a to će dodatno obogatiti gastro ponudu u Hercegovini.

Direktor Agrarnog fonda Trebinje Veselin Dutina rekao je da su otvaranjem ovog objekta još bolje učvršćivanje saradnje između Agrarnog fonda iz Trebinja i Centra za razvoj poljoprivrede i sela iz Banjaluke.

On je dodao da se na policama mogu naći autentični proizvodi iz Krajine, od najboljih rakija, kiselog i slatkog programa, kraft piva i slično.

Projekat je realizovan u saradnji Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka, Agrarnog fonda i grada Trebinja.

Direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela iz Banjaluke Draško Ilić rekao je da se na projektu "Krajiške kuće" radi već duže i da pokazuje da je saradnja između Trebinja i Banjaluke moguća, s obzirom na to da "Hercegovačka kuća" u Banjaluci izuzetno dobro posluje, zapošljava veliki broj ljudi i turistička je ponuda grada.

Iz gradske uprave Trebinje zadovoljni su još jednom uspješnom saradnjom, zajedničkim projektom lokalnih zajednica Republike Srpske, ali i poboljšanom turističkom i gastronomskom ponudom.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić uputio je zahvalnost Iliću, ali i bivšem gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću koji je prvi prihvatio ideju da se "Hercegovačka kuća" otvori u tom gradu, kada je i dogovoreno da se "Krajiška kuća" otvori u Trebinju.

- Trebinje je otvoreno za sve gradove širom Republike Srpske i regiona da sklapamo sporazume, da prodajemo domaće, ispitane proizvode. Smatram da ćemo otvaranjem "Krajiške kuće" u Trebinju značajno smanjiti uvoz određenih proizvoda koji su nam bili teritorijalno bliži - rekao je Ćurić.

U narednom periodu biće realizovan još jedan zajednički projekat Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka i Agrarnog fonta Trebinje, a cilj je da se otvore "Hercegovačka" i "Krajiška" kuća u Novom Sadu.