latinica  ћирилица
19/11/2021 |  07:05 | Autor: SRNA

Јutarnja magla usporava saobraćaj

Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama, uz riječne rokove i u višim krajevima, izmjene u saobraćaju aktuelne su na putevima na kojima se izvode radovi, a na graničnim prelazima nema dužeg čekanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Magla - Foto: RTRS
MaglaFoto: RTRS

Na dionici puta od Šipova ka Kupresu /Novom selu/ planirana je potpuna obustava saobraćaja od 11.30 do 14.30 časova zbog miniranja stijenskog materijala.

Počela je rekonstrukcija dijela magistralnog puta, od Orahove ka Vrbaškoj, koji vodi prema graničnom prelazu Gradiška, ali još nema potpune obustave, već se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Iz AMS-a napominju da je na ovom putnom pravcu, Draksenić-Vrbaška i dalje aktuelna zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila, a alternativni pravac je Gradiška-Banjaluka-Prijedor-Kozarska Dubica.

Zbog radova na magistralnom putu Lamovita-Ivanjska, odnosno od Verića do Ivanjske, saobraćaj je potpuno obustavljen u vremenu od 7.00 do 18.00 časova i preusmjerava se na privremenu obilaznicu, lokalni put dionica Lamovita-Bistrica.

Na dionicama magistralnog puta Lončari-Brčko, u rejonu Krepšića i Vršani-Bijeljina, rejon Čađavice, saobraćaj se zbog radova od 7.00 do 16.00 časova odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Izmjene zbog radova su aktuelne na magistralnim putevima Kozarska Dubica-Draksenić-granica sa Hrvatskom /Јasenovac/, Mostar-Nevesinje, Kotor Varoš-Obodnik, Banjaluka /Rudarska/-Stari Majdan, Gradiška-Nova Topola, u tunelima Stambolčić /Pale-Podgrab/ i Ugar /Crna Rijeka-entitetska granica.

Izmijenjen je režim vožnje na magistralnom putu Rudanka-Doboj od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru "pet ce".

Zbog deminerskih radova dolazi do povremenih obustava na dionicama magistralnih puteva Brod-Odžak /mjesto Klakar Donji/, Derventa-Podnovlje /Gornji Božinci/ i u Vojkovićima, u Ulici Druge sarajevske brigade-Krupac /Ulica Ravnogorska/.

Do povremene obustave zbog radova dolaziće na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Šćepan Polje od 8.00 do 16.00 časova.

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Šipovo-granica sa FBiH, Tedin Han-granica sa FBiH, Bistrica-Pale i Bistrica-Podgrab, a zbog aktiviranih klizišta, vozila naizmjenično prolaze regionalnim putem Ukrina-Gornja Vijaka.

Prohodna je dionica Podgradci-Mrakovica na regionalnom putu Vodice-Vrbaška.

Dionicama kojima se kreće vangabaritni prevoz savjetuje se opreznija vožnja i da učesnici u saobraćaja poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U Federaciji BiH se na dionici auto-puta Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Za danas i sutra od 7.00 do 22.00 časa planirana je obustava saobraćaja na regionalnom putu Kakanj-Visoko. Putnička vozila će se preusmjeriti na lokalnu obilaznicu, a teretna na auto-put Kakanj-Visoko.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časovima saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Radovi su aktuelni na putnim pravcima Konjic-Јablanica /tunel Crnaja/, Kladanj-Tuzla /u blizini kamenoloma u Stuparima/, Nemila-Žepče /Želeće/, Doboj-Gračanica /u Klokotnici/, Grude-Ljubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.