latinica  ћирилица
25/11/2021 |  08:52 ⇒ 12:03 | Autor: SRNA

Banjalučko studentsko pozorište osvojilo publiku u Moskvi

Banjalučko studentsko pozorište komadom "Nakon predstave" osvojilo je publiku na prestižnom Festivalu "Zlatni vitez" u Moskvi, rekao je predsjednik Skupštine pozorišta Aleksandar Pejaković.
Banjalučko studentsko pozorište (foto: facebook.com / banjaluckostudentskopozoriste) -
Banjalučko studentsko pozorište (foto: facebook.com / banjaluckostudentskopozoriste)

Pejaković je istakao da je velika čast za ovo pozorište da se ponovo nađe na međunarodnoj sceni i to diplomskom predstavom glumice Nadežde Kostić.

- Predstava, rađena u režiji Јelene Trepetov Kostić, po tekstu Zorana Kostića, na ovom prestižnom festivalu izvanredno je primljena od poštovalaca pozorišne umjetnosti u Moskvi, ali i stručne kritike - rekao je Pejaković.

On je istakao da je priča o stradanju Srba i Rusa na Golom otoku, te zaboravljenim vrijednostima, kao i značaju tradicije i roditeljstva u životu svakog djeteta, navela na razmišljanje publiku svih generacija.

- Mnogobrojna festivalska publika toplo je pozdravila pozorišne stvaraoce, a dugotrajnim aplauzima potvrdila njihovu darovitost i snažan umjetnički pečat. Veče protkano iskrenim emocijama bilo je i podsjećanje na duboke srpsko-ruske veze i prijateljstvo između srpskog i ruskog naroda - istakao je Pejaković.

Predstava Banjalučkog studentskog pozorišta na Festivalu "Zlatni vitez" u Moskvi izvedena je sinoć.