latinica  ћирилица
10/03/2022 |  15:07 ⇒ 16:19 | Autor: RTRS

Ugostiteljski objekti mogu da rade bez ograničenja

Ugostiteljski objekti u Republici Srpskoj vraćaju se u redovne režime radnog vremena, odnosno prestaju da važe ograničenja o dužini rada i maksimalnom broju gostiju, predviđeno je uredbom koju je danas usvojila Vlada Srpske.
Banjaluka - bašta kafića - Foto: SRNA
Banjaluka - bašta kafićaFoto: SRNA

U saopštenju iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske navodi se da stupanjem na snagu ove uredbe, koje je predviđeno narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku, prestaje da važi ograničenje radnog vremena svim vrstama ugostiteljskih objekata za ishranu i piće, bez obzira na to da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost.

- Ugostiteljski objekti se vraćaju u redovne režime radnog vremena, odnosno u režim radnog vremena definisan zakonskim i podzakonskim aktima iz oblasti ugostiteljstva i propisima lokalnih zajednica - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se napominje da stupanjem na snagu uredbe, prestaju da važe ograničenja o maksimalnom broju gostiju u ugostiteljskom objektu na osnovu kvadrature korisne površine objekta.

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske apeluje na sve privredne subjekte iz resorne nadležnosti da nastave sa odgovornim poslovanjem, kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu, doprinoseći na taj način održavanju povoljne epidemiološe situacije u Republici Srpskoj.

Vlada Republike Srpske usvojila je danas, na prijedlog Republičkog štaba za vanredne situacije, uredbu o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznog oboljenja kovid 19, čijim stupanjem na snagu prestaje da važi Uredba o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznog oboljenja kovid 19.