latinica  ћирилица
03/05/2022 |  18:41 ⇒ 20:25 | Autor: Politika

Medvedev tvrdi da Milanoviću prijeti odmazda Kijeva

Zamjenik predsjednika Savjeta za nacionalnu bezbjednost Rusije Dmitrij Medvedev poručio je hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću da mu uskoro prijeti odmazda Kijeva zbog njegovih stavova o Ukrajini i Rusiji.
Dmitrij Medvedev (Foto: EPA-EFE/KIMMO BRANDT) -
Dmitrij Medvedev (Foto: EPA-EFE/KIMMO BRANDT)

- O novim neprijateljima Ukrajine - stoji u naslovu poruke bivšeg ruskog premijera na njegovom nalogu na Telegramu.

Medvedev piše i da "Ukrajina sve više bez ceremonije sjeda na vrat evropskih sponzora" i da se "Amerikanci još uvijek boje".

- Јasno je da je uvijek malo oružja, plaćenika i novca. Pohlepni evropski zvaničnici ne žele da izdvoje pravu cifru. Ne cijene Trg koji stoji na čelu borbe protiv tiranije ruskog svijeta. Sada se evropski zvaničnici dodaju na popise zabrane na internet stranici Mirotvorac. Tamo su stigli zvaničnici poput hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i mađarskog premijera Viktora Orbana. Kao što siročad ne shvataju svoju sreću, ne vole Ukrajinu u punoj snazi. Izvolite, sada ste naši neprijatelji! Patite! - piše Medvedev, prenosi Tanjug.

Medvedev piše i o "odmazdi Kijeva".

- Takvom će brzinom uskoro, upravo u evropskim prestonicima, ukrajinski nacisti lično izvršiti represiju protiv nepoželjnih gazda i "odvojiti jaganjce od jaraca". Iz tog razloga, predsjednici i premijeri Francuske, Njemačke, Italije i ostalih - oprez. I vi ste sumnjivi - zaključio je Medvedev.