latinica  ћирилица
02/09/2022 |  11:22 ⇒ 16:49 | Autor: RTRS

U Srpskoj 72 novozaraženih, preminule dvije osobe

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 172 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 72 osobe.
Virus korona - Foto: RTRS
Virus koronaFoto: RTRS

Radi se o 34 muškarca i 38 žena, od kojih je četvoro mlađe, 38 srednje i 30 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 22 osobe su iz Banjaluke, 12 iz Bijeljine, osam iz Foče, sedam iz Višegrada, po dvije iz Višegrada, Laktaša, Pala, Srpca, po jedna iz Gradiške, Gacka, Dervente, Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Nevesinja, Novog Grada, Novog Goražda, Petrovca, Sokoca, Trnova, Ugljevika, Čelinca, Šekovića i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškarcu i ženi starije životne dobi iz Gradiške i Prijedora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 118.165 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 6.504 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 438.859 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 119, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 59, a u ostalim bolnicama 60. Na respiratoru su četiri osobe (Univerzitetski klinički centar Republike Srpske).