latinica  ћирилица
18/09/2022 |  21:47 ⇒ 21:56 | Autor: SRNA

Šarović: Pripremamo velike reforme u poljoprivredi i šumarstvu

Kandidat SDS-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović rekao je večeras na predizbornoj tribini na Sokocu da ova stranka u oblastima poljoprivrede i šumarstva priprema velike reforme.
Mirko Šarović - Foto: RTRS
Mirko ŠarovićFoto: RTRS

Šarović je rekao da će drvopređivači na Sokocu i Romaniji, gdje je to jedna od najvažnijih grana, imati prioritet u snabdijevanju sirovinom i da treba zabraniti izvoz sirovine, navodeći da su u toj oblasti potrebni podsticaji za veći stepen obrade drveta.

On je najavio da će, ukoliko pobjede na izborima, agrarni budžet iznositi 180 miliona KM i da će od njega posebno profitirati mljekari, stočari i ratari, kojih na Romaniji ima značajan broj.

Šarović je rekao da će izmjenama zakona za izrazito nerazvijene i nerazvijene opštine biti obezijeđeno više budžetskih sredstava i da bi ove lokalne zajednice umanjenjem poreza i doprinosa bile konkurentnije u odnosu na veće.

Nosilac liste SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici osam Marinko Božović rekao je da nude promjene i reforme u svim sektorima.

Kandidat SDS-a za Narodnu skupštinu Danko Vučetić rekao je da je ključ u ekonomskim reformama, te izrazio uvjernje da će SDS sa svojim budućim koalicionim partnerima doprinijeti boljem životu građana u Republici Srpskoj.