latinica  ћирилица
23/09/2022 |  22:03 | Autor: SRNA

Nešić: U Izbornoj jedinici četiri očekujemo jedan direktan mandat

Kandidat DNS-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Nenad Nešić rekao je večeras u Derventi da DNS u Izbornoj jedinici četiri očekuje jedan direktan poslanički mandat za Narodnu skupštinu Republike Srpske.
Nenad Nešić -
Nenad Nešić

"Nosilac naše liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske je Dejan Pjeranović, mlad čovjek koji je već odbornik u Skupštini grada Derventa. DNS očekuje da ima 10 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i dva u Predstavničkom domu parlamenta BiH, a očekujemo pobjedu i za inokosne funkcije", rekao je Nešić novinarima uoči predizborne tribine ove stranke.

Kandidat DNS-a za predsjednika Republike Srpske Radislav Јovičić rekao je da DNS zagovara put pomirenja, razgovora i tolerancije.

"Svojim kandidaturama pokazujemo ozbiljnu politiku. Predsjednik Republike Srpske treba da odražava jedinstvo", istakao je Јovičić.

Pjeranović je rekao da Derventa zaslužuje bolju putnu komunikaciju sa drugim opštinama, subvencije poljoprivrednicima, novu školu ili obnavljanje Osnovne škole "Nikola Tesla".

"Derventa zaslužuje bolnicu i porodilište i na tome ćemo insistirati bez odustajanja", poručio je Pjeranović.

Na tribini u Centru za kulturu predstavljeni su kandidati DNS-a za Narodnu skupštinu Srpske u Izbornoj jedinici četiri i za Parlamentarnu skupštinu BiH u Izbornoj jedinici dva.