latinica  ћирилица
25/09/2022 |  22:27 ⇒ 26/09/2022 | 11:22 | Autor: RTRS

Dodik: Srpska stabilnija nego ikada (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je u emisiji Svjedočenje da je uvijek imao jasnu politiku koja je značila jačanje Republike Srpske i da nije bilo lako pregovarati o važnim pitanjima, kada je često bio sam protiv svih. 
Svjedočenje - Milorad Dodik - Foto: RTRS
Svjedočenje - Milorad DodikFoto: RTRS

Naveo je da je proteklih decenija obavljao važne funkcije u Srpskoj, da je jedno vrijeme bio i opozicija, ali da nikada nisu izostajali pritisci stranaca, pa čak i prijetnje po njega i njegovu porodicu.

- One su me samo ojačavale da nastavim. Uvijek sam se vodio time koliko moje ponašanje donosi ili odnosi Republici Srpskoj i da li je ugrožavamo ako kažemo da nešto nećemo - rekao je Dodik.

Davno sam shvatio, kaže Dodik, da ne ugrožavamo i da Republici Srpskoj može pomoći jedino nedvosmislen stav odbrane njenih vrijednosti.

- Za 30 godina Republiku Srpsku vidim kao nezavisnu državu koja će biti razvijenija, u određenom državnom obliku ujedinjena sa Srbijom, bez loših namjera prema okruženju - istakao je Dodik.

Naglasio je da je danas Republika Srpska stabilnija nego ikada, da je subjekt, ali da njena nezavisnost zavisi od niza procjena.

- Srpska ima svoju politiku, koja je okrenuta jačanju mira, stabilnosti, ekonomije i podrške stanovništvu - naveo je Dodik.

Ponosan sam, kaže Dodik, na kontakt koji imam sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

- On je u mnogim pitanjima pomogao Srpskoj, prilikom kupovine Rafinerije nafte u Brodu, stavljanja veta u Savjetu bezbjednosti na britansku rezoluciju. Volim da se sretnem sa njim. Nikada nije tražio od mene ništa da uradim, samo je pitao šta može pomoći - rekao je Dodik.