latinica  ћирилица
27/09/2022 |  00:29 | Autor: SRNA

Dodik: Kandidati SNSD-a za pojedinačne funkcije pobjeđuju 2:0

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da će kandidati ove stranke za pojedinačne funkcije na predstojećim opštim izborima pobijediti rezultatom 2:0.
Milorad Dodik -
Milorad Dodik

Dodik je rekao da ne postoji izborna utakmica između njega, kao kandidata SNSD-a za predsjednika Republike Srpske, i njegovih konkurenata, niti između kandidata SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i njenih konkurenata i da se već tu može pisati 2:0.

On je dodao da vjerovarno SNSD neće uspjeti da dobije većinu kada je riječ o parlamentu Republike Srpske već da će dobiti značajnu relativnu većinu što znači i da je i tu pobjednik.

"Tako da nemam nijedan razlog za nezadovoljstvo", rekao je Dodik za RTS i dodao da i u Banjaluci očekuje značajan rezultat.

Govoreći o Federaciji BiH, Dodik je rekao da su se kod Bošnjaka sada pojavila dva ujednačena kandidata – Bakir Izetbegović i Denis Bećirović koji će morati da idu do kraja, da privuku glasače i podijele bošnjačko biračko tijelo.

On je dodao da u tom slučaju Željko Komšić ne bi mogao da ima siguran resurs na koji je računao ranije, pa bi onda mogao da prođe Hrvat predložen od hrvatskog naroda Borjana Krišto.

"Krišto je dama koju veoma dobro znam, jedna čvrsta opredijeljena za Dejtonski sporazum i nije spremna da radi bilo šta što bi bilo na štetu bilo koga, pogotovo ne Hrvata", rekao je Dodik i dodao da bi Cvijanovićeva i Krišto bile značajan tandem u Predsjedištvu BiH.