latinica  ћирилица
27/09/2022 |  20:08 ⇒ 20:15 | Autor: SRNA

Đokić: Za razvoj svih dijelova Srpske

Nosilac liste SP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici šest Petar Đokić izjavio je da je ova partija za razvoj svih dijelova Srpske s akcentom na energetiku u Hercegovini i da očekuje najmanje jedan direktan mandat u republičkom parlamentu iz Izborne jedinice devet.
Trebinje-SP - Foto: SRNA
Trebinje-SPFoto: SRNA

Đokić je istakao da je u Hercegovini do danas ugovorena izgradnja novih energetskih objekata vrijednosti 2,2 milijarde KM, koji će promijeniti život u ovoj regiji.

Đokić je u Trebinju rekao da je u ovom gradu planirana izgradnja tri solarne elektrane, da će ti objekti biti izgrađeni i u ostalim opštinama u narednih pet godina, te da će one od toga imati veliku korist jer će koncesiona naknada biti korištena za njihov razvoj.

On je istakao da koalicija podržava kandidate SNSD-a za za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i za srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović, te je izrazio uvjerenje da će dobiti podršku na ovom području.

Kandidat SP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Rajko Ćapin rekao je da su principi ove stranke humanost, solidarnost i ravnopravnost.

Kandidat Socijalističke partije za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice tri Biljana Dragičević rekla je da će svoje djelovanje, ako je izaberu, zasnivati na očuvanju Republike Srpske i jačanju socijalnog i ekonomskog razvoja.

Na predizbornoj tribini koalicije SP-NDP-SNP u Trebinju predstavljeni su kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici devet kao i kandidati za Predstavnički dom BiH u Izbornoj jedinici tri.