latinica  ћирилица
27/09/2022 |  20:13 ⇒ 20:23 | Autor: SRNA

Čubrilović: Očekujemo veliku podršku

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović rekao je da ova stranka očekuje veliku podršku na predstojećim izborima jer su, kako je rekao, glasačima predložili kandidate koji su ostvareni u svojim profesijama, imaju ciljeve i znaju kako da ih realizuju.
Krupa na Vrbasu-DEMOS - Foto: SRNA
Krupa na Vrbasu-DEMOSFoto: SRNA

Čubrilović, koji je i nosilac stranačke kandidatske liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri, ponovio je da je osnovna misao aktuelne stranačke kampanje bila da se putem političkih kompromisa dolazi do najprihvatljivijih rješenja za građane i Republiku Srpsku.

- Vjerujemo da smo uspjeli da objasnimo naš cilj, a to je stabilan poslanički klub unutar Narodne skupštine koji će moći da promoviše naše ideje i nameće pozitivna rješenja i svojim koalicionim partnerima. Ako to ostvarimo, bićemo potpuno zadovoljni i ovim izborima, pogotovo kampanjom - rekao je Čubrilović u Krupi na Vrbasu kod Banjaluke gdje je imao predizborni skup.

Kandidat DEMOS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri Boran Bosančić rekao je da veliki broj građana na skupu u Krupi na Vrbasu pokazuje spremnost ove partije za opšte izbore.

- Naš osnovni zadatak i posao u naredne četiri godine biće rad na demografskoj obnovi Srpske, prije svega razvoju sela. Vjerujem da ćemo imati izabrane poslanike iz ovih krajeva koji će to moći da realizuju - rekao je Bosančić.

Nosilac liste DEMOS-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici jedan Slobodan Stanarević rekao je da je u kampanji uspješno predstavljen stranački program, te da se nada dobrom izbornom rezultatu.

- Nadamo se da ćemo imati šest-sedam poslanika u parlamentu Srpske i, naravno, poslanika u parlamentu BiH - rekao je Stanarević i dodao da treba raditi na stvaranju takvih uslova da se narod počne vraćati u Srpsku, da ne odlazi.

Predizborni skup održan je u dvorištu Osnovne škole "Vojislav Ilić", a prisustvovali su mu predstavnici rukovodstva DEMOS-a, brojni funkcioneri, članovi i simpatizeri ove stranke, te građani.