latinica  ћирилица
12/01/2023 |  11:54 ⇒ 12:13 | Autor: RTRS

U Srpskoj 13 novozaraženih, preminula dva lica

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 124 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 13 osoba.
Virus korona - Foto: RTRS
Virus koronaFoto: RTRS

Radi se o sedam muškaraca i šest žena, od kojih su tri mlađe, sedam srednje i tri starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, četiri osobe su iz Bijeljine, tri iz Laktaša, dvije iz Zvornika i po jedna iz Banjaluke, Gradiške, Doboja i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškarcima starije životne dobi iz Modriče i Prijedora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 120.487 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.605 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 451.530 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 51, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 31, a u ostalim bolnicama 20. Na respiratoru su tri osobe (Univerzitetski klinički centar Republike Srpske).