latinica  ћирилица
16/01/2023 |  22:23 ⇒ 17/01/2023 | 10:34 | Autor: sputniknews.com

Vučić: Napadnuti zato što su Srbi, svi ćute; Ti napadi govore o situaciji u regionu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su roditelji djece na fudbalskom turniru u Sarajevu napadnuti samo zato što su Srbi, baš kao što su i dvojica dječaka na Badnji dan u Gotovuši kod Štrpca ranjeni samo zbog toga što su Srbi.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)

- Djecu na Kosovu i Metohiji i u Sarajevu napali su samo zato što su Srbi - rekao je Vučić, te dodao ds ti napadi govore o situaciji u regionu.

- Osim fizičkih napada, to govori i da mi moramo da pronađemo put izlaska iz toga. Na Badnji dan imali smo napad na srpsku djecu. Primjerili su ljudi u Srbiji, ono što je mene najviše zaboljelo, naravno, budala i ludaka ima svugdje,, aliu za mene je interesantno da niko, od Euleksa, Nijemaca, Amerikanaca, kancelarije UN, niko nije rekao da su napadnuta dvojica srpskih dječaka, već su govorili dvojica građana, dvije osobe, da niko ne može da zaključi ko je napadnut, a ko je napadač - kaže Vučić.

Ističe da je jedini razlog zbog kojih su napadnuti to što su bili "naoružani badnjim drvetom“, u njih je pucano samo zato što su nosili badnjak, samo zato što su Srbi.

- Vi samo to zašto je u njih pucano niste rekli - rekao je Vučić gostujući na TV Hepi u emisiji Ćirilica.