latinica  ћирилица
28/02/2023 |  08:35 ⇒ 08:57 | Autor: RTRS

Cicović: Srpski narod se već 31 godinu bori za pravdu, slobodu i uređenu BiH (VIDEO)

Srpski narod se 31 godinu bori za pravdu, slobodu i za pravno uređenu BiH, rekao je šef Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađen Cicović.
Mlađen Cicović - Foto: RTRS
Mlađen CicovićFoto: RTRS

Cicović je naveo da je 28. februar poseban datum u srpskom narodu, kada je srpski narod pokazao svoj demokratski kapacitet.

- Srpski narod je nakon 9. januara kada je proglasio Srpsku Republiku Bosnu i Hercegovinu, 28. februara donio Ustav kojim je potpuno precizno rekao da je Srpska Republika BiH država srpskog naroda i svih građana koji u njoj žive - rekao je Cicović.

Da nije bilo 9. januara i 28. februara, kaže Cicović, srpski narod ne bi danas gdje jeste i ne bi bio u jednoj pravnoj i uređenoj republici te ne bi imao ustavno-pravnu poziciju kakvu sada ima u BiH.

- Važno je svakog 9. januara i 28. februara istaći da je Republika Srpska stvorena u miru, da smo se zalagali za mir i danas to isto radimo - poručio je Cicović.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji prirediće danas od 18 časova u Domu vojske Srbije svečani prijem povodom 9. januara, Dana Republike Srpske i 28. februara dana kada je proglašen prvi Ustav Republike Srpske.