latinica  ћирилица
10/02/2024 |  21:31 | Autor: SRNA

Izložba slika i grafika mladih bilećkih umjetnika

Izložba slika i grafika "Trag i most" mladih bilećkih umjetnika Lane Radan i Miloša Radića otvorena je večeras u galeriji Doma kulture "Јevto Dedijer".
Bileća - izložba slika i grafika Trag i most - Foto: SRNA
Bileća - izložba slika i grafika Trag i mostFoto: SRNA

Radanova je rekla da se zajednička izložba sastoji iz dva dijela - slika pejsaža, prirode, životinje, koje je ona oslikala, i od grafika, duboreza i linoreza njenog kolege Radića.

Ona istakla da je to njena druga izložba i da te slike predstavljaju njen unutrašnji izražaj na umjetnički način, a nastale su nakon završetka likovnih studija u Trebinju.

Radić je rekao da je izložbom svojih grafika nastojao da ostavi mali umjetnički trag s ciljem povezivanja autora sa publikom.

Poznati bilećki likovni umjetnik Drago Vučić, koji je otvorio izložbu, istakao je da su svi pozvani da se bave nekom vrstom stvaralaštva u skladu sa svojim talentom i da svakodnevno ostavljaju neki trag iza sebe, što ti mladi upravo rade, a čime se stvara jedan most među ljudima.

Na otvaranju je istaknuto da taj likovni događaj predstavlja ohrabrenje za sve poštovaoce kulture i ljubitelje umjetnosti da Bileća ima potencijale za kulturni rast.

Radanova je akademska slikarka, a Radić magistar grafike Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju.