latinica  ћирилица
11/05/2024 |  12:02 | Autor: RTRS

Nastavak podrške aktivnostima medicinskih sestra i tehničara (VIDEO)

Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara, u Neumu je počela konferencija nazvana "Medicinske sestre i tehničari naša budućnost". Јačanje i afirmacija ove profesije glavna je tema trodnevne konferencije.
Alen Šeranić - Foto: RTRS
Alen ŠeranićFoto: RTRS

U Neumu je više od 200 učesnika, a održava se u okviru projekta jačanja sestrinstva koji se realizuje i uz podršku Švajcarske.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić čestitao je Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara koji se obilježava 12. maja. svake godine.

- Јedan od njih je upravo projekat Јačanja sestrinstva koji se nalazi u svojoj trećoj fazi i koji je usmjeren na poboljšanje kapaciteta u okviru rada same sestrinske struke. To je nešto gdje smo prepoznali ono što su medicinske sestre i tehničari tražili na neki način od nas da prepoznamo. Uvidjeli smo da je pored formalnog obrazovanja je potrebno i da se radi kontinuirana edukacija i da se prati rad i kvalitet rada medicinskih sestara i da izradimo određene dokumente koji će njima pomoći u njihovom svakodnevnom radu, a prije svega biti na korist samih pacijenata - rekao je Šeranić.