latinica  ћирилица
11/05/2024 |  12:54 ⇒ 14:41 | Autor: RTRS

Bojić: Prvi multimedijalni muzej u sklopu spomen obilježja (FOTO)

Siguran sam da nema porodice u Republici Srpskoj koja ime svog člana šire ili uže porodice neće naći na stubovima centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Odbrambeno–otadžbinskog rata, rekao je direktor Fondacije "Vizuelni arhiv srpskog stradanja" Denis Bojić.
Denis Bojić - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Denis BojićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Prošle godine na prezentaciji spomenika predložili smo ideju, a to je da se u sklopu ovog veličanstenog projekta ugradi i prvi multimedijalni muzej o stvaranju Republike Srpske - rekao je Bojić na ceremoniji u Banjaluci u okviru koje su zvaničnici Srpske i građani obišli lokaciju na kojoj se gradi centralno spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno–otadžbinskog rata.

Podsjetio je da je su na sastanku bili i predstavnici organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata koji su  pitali da li će se to moći realizovati.

- Upravo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je potvrdio da će to biti urađeno. On je prepoznao jedan vizionarski poduhvat - rekao je Bojić.

Cilj je, dodao je Bojić, da se kroz multimedijalni sadržaj definiše i uradi stalna postavka stvaranja Republike Srpske. Unutra će biti snimljena svjedočanstva i video materijali, filmovi, hologrami i sve što je bitno kako bi se vidjelo kako je nastala Republika Srpska.