latinica  ћирилица
11/05/2024 |  21:03 | Autor: SRNA

Pupovac: Udaljavanje manjina iz Vlade prepreka za ostvarivanje njihovih prava

Samostalna demokratska srpska stranka biće izvan vladajuće koalicije u Hrvatskoj, a udaljavanje predstavnika manjine iz Vlade predstavlja veliku prepreku za ostvarivanje njihovih prava, izjavio je predsjednik stranke Milorad Pupovac.
Milorad Pupovac - Foto: Screenshot/YouTube
Milorad PupovacFoto: Screenshot/YouTube

- Što se tiče vladajuće većine, mi ćemo biti u svom specifičnom položaju u Saboru - rekao je Pupovac za Hrvatski radio.

Pupovac je naveo da SDSS nije dao potpis za stvaranje hrvatske Vlade, iako su manjine deklarisale podršku Andreju Plenkoviću.

Pupovac je ocijenio da Plenkoviću kao mandataru nije bilo lako da donese odluku o koaliciji sa Domovinskim pokretom /DP/, koji je ekstreman po nizu elemenata, koji poziva na kršenje osnovnih ustavnih vrijednosti Hrvatske, kao što je nacionalna ravnopravnost.

Podsjetio je da je DP vodio nasilnu kampanju protiv ćiriličnog pisma, jednog pisma civilizacijske, slavenske, svjetske pismenosti.

- Nisu li oni bili ti koji su podsticali i podržavali maloljetničko nasilje u Vukovaru, usmjereno prema pripadnicima srpske zajednice, a onda se proširilo i na sve druge mlade ljude u Vukovaru - upitao je Pupovac.

Pupovac je napomenuo da je DP, između ostalog, nastojao da protjera SDSS i njega s političke scene.

On je istakao da u Hrvatskoj ima onih koji žele da nema Srba u toj zemlji i da su takvi ljudi opaki neprijatelji države.

Prema njegovim riječima, cijela politička scena Hrvatske otišla je u desno zahvaljujući, kako kaže, potpuno nerazumnoj kampanji koju je poveo predsjednik Republike.

Predsjednik Republike Zoran Milanović juče je Plenkoviću dao mandat za sastavljanje Vlade.