latinica  ћирилица
31/08/2024 |  10:14 ⇒ 13:09 | Autor: TANЈUG

Sastanak delegacije Srpske liste sa ambasadorima Kvinte, potom u komandi KFOR-a

Svi ambasadori zemalja Kvinte na Kosovu i Metohiji i predstavnici EU odazvali su se još kasno sinoć pozivu Srpske liste na hitan sastanak povodom najnovije krize koju je na severu KiM izazvao premijer privremenih prištinskih institucija Alibin Kurti nasilnim upadom tzv. kosovske policije i zatvaranjem srpskih privremenih organa u četiri opštine na sjeveru KiM, a sastanak je zakazan za danas u podne.
Kosovska Mitrovica (Foto:  TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs) -
Kosovska Mitrovica (Foto: TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs)

Delegacija Srpske liste potom će imati sastanak u komandi KFOR-a sa komandantom ove misije, a potom će razgovarati i sa šeficom UNMIK-a Karolin Zijade.

Srpska lista sinoć je uputila zahtjev svim međunarodnim predstavnicima za hitan sastanak nakon novih upada tzv. kosovske policije u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Srpska lista je na konferenciji za medije sinoć navela da će od međunarodnih predstavnika zahtevati odgovore zbog čega nisu sprečili ove poteze Kurtija i na koji način planiraju da zaštite Srbe.