latinica  ћирилица
31/08/2024 |  11:19 ⇒ 15:25 | Autor: SRNA

Kovačević: Gradonačelnik ne prihvata ekološki prihvatljiviji prijedlog za Kupusište

Niko u Banjaluci nema ništa protiv ćirilice, ali da li je ta postavka morala biti baš u takozvanom Kupusištu, i ako baš jeste, zar nisu te pješačke staze, umjesto od betona, mogle biti od sitnog kamena, koji je ekološki mnogo prihvatljiviji, ističe delegat u Klubu Srba Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

Kovačević naglašava da se takve staze nalaze širom evropskih parkova.

I zar nisu i statue slova, pita Kovačević, umjesto od betona, mogle biti od drveta, koje je opet ekološki mnogo prihvatljivije, bezbjednije za djecu i koje ne bi narušilo korijenje drveća u Kupusištu.

- I da li je jedini odgovor zašto to nije tako, taj da je ovo što sam ja predložio - mnogo jeftinije! - ukazuje Kovačević, koji živi godinama u Banjaluci.

On je u objavi na Iksu naveo da je definicija parka da je to dio grada ili naselja u kojem se nalazi održavano zelenilo.

- Tako je i bilo naše Kupusište sve do prije neki dan. Imalo je, osim drveća i trave, stazu i nekoliko klupa na kojima ste mogli odmoriti u hladu. Onda je aktuelni gradonačelnik odlučio da baš ovde napravi nešto što je nazvao "ćirilički park" - kaže Kovačević.